logo

IV Trobada Excursionista del Maestrat.

El diumenge 25 de setembre de 2016 tindrà lloc la IV Trobada Excursionista del Maestrat a les Coves de Vinromà. Aquestes trabades van començar l'any 2013, coordinades per Maestrat Viu i organitzades cada any per un poble diferent. Es van fer a Sant Mateu (2013), Benicarló (2014), Benassal (2105), i aquest any l’espai de trobada serà les Coves. Mentre que està previst que Peníscola sigue el lloc d’acollida l’any vinent i Vistabella del Maestrat, el 2018.

Des de les Coves tenim el plaer d’acollir enguany la IV Trobada Excursionista del Maestrat, a la qual ens agradaria oferir la millor rebuda, alhora que donar a conèixer el nostre territori i la nostra gent.

Descripció de la trobada:

 • Horaris:
  • 8h: Eixida de la Plaça Espanya de les Coves de Vinromà. Vore mapa del lloc >>
  • 14h: Dinar de germanor a la Pista de la Ravaleta.
 • Ruta del Molins de les Coves de Vinromà. Vore mapa del recorregut >>
 • Recorregut amb 14-15 km de dificultat baixa, per a tots els públics.
 • Inscripcions fins el divendres 16 de setembre. Places limitades. Enllaç online a les inscripcions >>
 • Preu d’inscripció: 10 euros. Inclou assegurança, cinta i dinar.
 • La marxa inclourà explicacions de tipus etnològic sobre el patrimoni natural i arquitectònic del poble.
 • Es farà una plantada d'un arbre durant el recorregut. Animem a participar als diversos grups aportant un grapat de terra dels seus pobles.
 • Recomanem portar calçat còmode, beguda i esmorzar.

Les trobades excursionistes del Maestrat també al Facebook >>

Breu història:

Les trobades excursionistes del Maestrat van sorgir a partir d'una reunió preparatòria que Maestrat Viu va organitzar a les acaballes de l'any 2012 amb uns quants grups excursionistes del Maestrat, dels més actius en les xarxes socials.

En aquella reunió es va idear el format de les trobades, i els principis i l'esperit que les inspiren, els quals es mantenen amb el pas dels anys. El Club de Muntanya de Sant Mateu va agafar el guant per a ser l'amfitrió de la 1a trobada, i així seguidament i per este ordre l'han organitzada Benicarló (2014) i Benassal (2015).

Les trobades excursionistes del Maestrat representen l'aplec excursionista anual més important de les viles del Maestrat, al voltant del qual s'apleguen gent del Maestrat i també de la resta del País Valencià. Són la mostra més evident d'un acte fet des del Maestrat i per a tot el Maestrat, de Vistabella a Alcalà, de Vilanova d'Alcolea a Vinaròs.

Gràcies a les trobades coneixem millor el nostre territori i també ens coneixem millor a nosaltres mateixos. Així, les trobades han ajudat a fomentar l'autoestima de pertanyença al Maestrat. Els reptes futurs passen per consolidar l'esdeveniment, amb el compromís que van adquirir d'organitzar-lo els anys vinents les viles següents: les Coves de Vinromà (2016), Peníscola (2017), i Vistabella del Maestrat (2018).

Llarga vida a la muntanya i a la nostra gent del Maestrat!

Associació Cultural Tossal Gros

Raval de València, 134

Les Coves de Vinromà

revista@tossalgros.es